Okrem zmrzliny v lete fantasticky chutia aj nepečené a dobre vychladené zákusky a tortičky. Ten, ktorý vám predstavíme dnes, je extrémne jednoduchý a zvládne ho aj úplná pekárka začiatočníčka. Pripravte svojim blízkym naozaj chutnú večernú maškrtu!
600g maslových sušienok
1350g kyslej smotany
4 balíčky vanilkového cukru
7 PL práškového cukru
2 balíčky červenej želatíny
2 dl malinového sirupu
Kyslú smotanu dôkladne vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Na dno pekáča si poukladajte prvú vrstvu sušienok. Naukladajte ich ľubovoľne veľa, podľa toho, aký veľký máte pekáč.
Smotanu si rozdeľte na tri časti. Prvú časť smotany opatrne rozotrite na sušienky. Pokryte ju druhou vrstvou sušienok.
Druhú časť smotany zmiešajte s jahodovým džemom. Ak nemáte radi jahody, použite akýkoľvek iný džem. Ružovú časť smotanového krému natrite na druhú vrstvu sušienok a naň naukladajte tretie poschodie maslových keksíkov.
Potom rozotrite poslednú časť smotanového krému a navrch poukladajte poslednú vrstvu sušienok.
Želatínu si nechajte podľa návodu na balení napučať v malinovom sirupe a potom ju vylejte na vrchnú vrstvu sušienok. Odložte koláčik do chladničky a nechajte zachladiť aspoň na 4-5 hodín. Potom podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu