Nepečené kávové rezy s 2 druhmi krému

(4 / 5)

Naozaj lahodný zákusok, ktorý nepotrebuje širší komentár. Nie je ako tiramisu a pritom je chutný kávový. Milovníci kávových dezertov ho určite ocenia plnými dúškami a takisto ocenia jeho nadýchanosť a nezameniteľnú arómu. Poďme na to!

Budete potrebovať:

5 ČL želatíny

1/3 pohára s vodou

300g nutelly

600ml šľahačkovej smotany

2-3 PL práškového cukru

1 vanilkový cukor

10g instantnej kávy (môže byť aj cappuccino)

100ml horúcej vody

10g instantnej kávy (môže byť aj cappuccino)

80-100ml teplej vody

4 PL mandľového alebo kávového likéru

400-450g maslových sušienok

instantnú kávu na posypanie sušienok

Postup prípravy:

10 g kávy zalejte 80-100 ml horúcej vody a nechajte vychladnúť. Po ochladení pridajte likér a premiešajte. Toto množstvo bude na zalievanie sušienok. Medzitým začnite robiť krém. Želatínu si nechajte „narásť“ v pohári s vodou asi na 15 minút. Nalejte ju do ďalších 100 ml teplej kávy a premiešajte, kým sa nerozpustí.

Pripravte si formu o veľkosti asi 20×20 centimetrov a vyložte dno papierom na pečenie. Na dno dajte vrstvu sušienok a polejte ich zmesou kávy a likéru.

Šľahačku vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom, potom do nej pomaly vlejte vlažnú kávovo želatínovú zmes. Želatínový krém rozdeľte na dve časti. Do jednej pridajte nutellu a premiešajte mixérom. Polovicu nutellového krému dajte na sušienky a zarovnajte. Naň opäť dajte vrstvu sušienok, tie polejte kávovo-likérovou zmesou a naneste polovicu šľahačkového krému (toho bez nutelly). Opäť dajte vrstvu sušienok, zalejte ich kávovo-likérovou zmesou a navrstvite opäť nutellový krém. Naukladajte naň poslednú vrstvu sušienok, polejte ich zmesou a naneste poslednú vrstvu krému – šľahačkového. Koláč posypte instantnou kávou alebo kakaom a dajte na noc zachladiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x