Nepečené jahodové rezy

Loading...
(5 / 5)

Jahôdkové zákusky sa tešia mimoriadnej obľube! A hlavne tie nepečené. Tento recept je mimoriadne jednoduchý a verím, že si ho zamilujete najmä počas horúcich letných dní. Doprajte si svieže jahodové potešenie.

sintayes.gr

Budete potrebovať:

maslové keksy (napr. bebe)

jahody, najlepšie čerstvé

100 gramov bielej čokolády

200 gramov kyslej smotany

250 ml smotany na šľahanie

15 gramov želatíny

100 ml vody

cukor podľa chuti

Postup:

Na plech si poukladáme keksíky a na tie navrstvíme jahody. Ak ste použili jahody zavárané, keksíky môžete pokojne trochu poliať sladkou šťavou. Medzitým si pripravíme čokoládovú plnku. Želatínu si pripravíme klasicky podľa návodu spolu s vodou. Smotanu vyšľaháme do tuha. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a teplú želatínu zašľaháme ešte do teplej čokolády. Nič z toho sa nesmie variť, musí to byť len zohriate. K čokoláde primiešame aj kyslú smotanu, cukor a na záver zmiešame so šľahačkou.

Takúto plnku navrstvíme na keksíky a jahody, pokojne urobte aj viac vrstiev, kreativite sa medze nekladú. Na vrch ešte ozdobíme, ja napríklad aj postrúham horkú čokoládu na strúhadle alebo dozdobím jahôdkami alebo šľahačkou. Vložíme do chladničky a necháme na noc stuhnúť. Dobrú chuť.

straga.pl

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sunnyday.gr

Náš tip:

  • Namiesto kyslej smotany môžete použiť aj biely gazdovský jogurt.

  • Ak chcete ozdobovať šľahačkou, najlepšie je tak urobiť až keď nakrájate jednotlivé kocky. Bude to oveľa jednoduchšie.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x