Máte v zbierke recepty, kde nepotrebujete podklady, pretože ich už máte rokmi dávno v hlave? Tento recept sa určite zaradí do tejto kategórie hneď, ako ho prvýkrát vyskúšate. Zdravý tvaroh a len 20 minút prípravy. Jahodové nepečené gule sú novým hitom. Ideálne je, ak použijete jahody zo záhradky, ktoré sú dozreté a sladké.
Najskôr si v mixéri pomelieme keksy, ktoré zmiešame s tvarohom, vanilkou a maslom. Ak je potrebné, pridajte aj med, no ak sú sušienky dostatočne sladké, môžete ho aj vynechať. Hmota by mala byť piesková, mokrejšia a mala by sa dať dobre tvarovať s tým, že sa vám nebude lepiť na ruky.
Jahody si očistíme a umyjeme a necháme ich vyschnúť. Do rúk si vezmeme trošku cesta a jahodu ukryjeme do vnútra. Vymodelujeme guličku a uložíme ju do nádoby, prípadne napichneme na špajdlu. Takto postupujeme až kým sa nám neminie cesto. Guličky obalíme v kokose alebo mletých orechoch, prípadne aj v maku, skladujeme v chladničke a podávame studené. Dobrú chuť.