Nepečené čokoládové košíčky

(5 / 5)

Tieto čokoládové jednohubky sú naozaj chuťovo niečo úžasné. Nenazývala by som to priamo pečením, pretože sú nepečené a základ je tvorený maslovými sušienkami. Na Silvestra sú jednohubky určite najlepšou voľbou, preto vyskúšajte napríklad tieto.

Budete potrebovať:

180 gramov sušienok

75 gramov roztopeného masla

180 gramov čokolády

90 ml smotany na šľahanie

300 gramov malín (alebo iného ovocia)

Postup:

Pripravíme si plech na muffiny alebo inú silikónovú formu, či košíčky z tvrdšieho papiera, aby sa nám s nimi dobre pracovalo. Sušienky pomixujeme nadrobno v mixéry a postupne pridávame maslo. Zmes by mala byť mokrejšia.

Do každej muffinovej formy vložíme 2 lyžičky maslovej hmoty a dobre popritláčame. Formu vložíme do chladničky aspoň na 30 minút. Medzitým si v hrnci zohrejeme smotanu a pridáme do nej čokoládu. Čokoládu teraz navrstvíme na sušienky a na vrch dáme pár malín alebo iného ovocia podľa chuti. Na vrch môžete jednohubku ozdobiť zvyšnou čokoládou. Dobrú chuť.

Ak si neviete rady alebo chcete vidieť postup v praxi, pozrite si nasledujúce video.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

 

Tie najlepšie recepty od Vás pre Vás!

Tieto čokoládové jednohubky sú naozaj chuťovo niečo úžasné. Nenazývala by som to priamo pečením, pretože sú nepečené a základ je tvorený maslovými sušienkami. Na Silvestra sú jednohubky určite najlepšou voľbou, preto vyskúšajte napríklad tieto.

Budete potrebovať:

180 gramov sušienok

75 gramov roztopeného masla

180 gramov čokolády

90 ml smotany na šľahanie

300 gramov malín (alebo iného ovocia)

Postup:

Pripravíme si plech na muffiny alebo inú silikónovú formu, či košíčky z tvrdšieho papiera, aby sa nám s nimi dobre pracovalo. Sušienky pomixujeme nadrobno v mixéry a postupne pridávame maslo. Zmes by mala byť mokrejšia.

Do každej muffinovej formy vložíme 2 lyžičky maslovej hmoty a dobre popritláčame. Formu vložíme do chladničky aspoň na 30 minút. Medzitým si v hrnci zohrejeme smotanu a pridáme do nej čokoládu. Čokoládu teraz navrstvíme na sušienky a na vrch dáme pár malín alebo iného ovocia podľa chuti. Na vrch môžete jednohubku ozdobiť zvyšnou čokoládou. Dobrú chuť.

Ak si neviete rady alebo chcete vidieť postup v praxi, pozrite si nasledujúce video.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

 

Čítať viac

Chutil ti tento recept?

komentárov

x