Nepečená višňová torta: Keď ju spravíte svojim deťom neuveria, že nie je z cukrárne!

(4 / 5)

Sladké pokušenie na romantický večer? Pripravte si trpko-sladkú višňovo smotanovú tortu, ktor vás osvieži a navnadí na príjemný večer. Táto lahôdka je veľmi jednoduchá, no vyzerá ako z cukrárne. Ochutnajte spojenie sladučkej smotany a kyslastých višní a uvidíte, že si tento dezert zamilujete.

Budete potrebovať:

250 dlhých piškót

10g želatíny

170g masla

170g kryštálového cukru

300ml šľahačkovej smotany

300g bieleho jogurtu

300g kyslej smotany

 500g višní (čerstvé alebo mrazené)

5-6 PL práškového cukru

10-15 kúskov celých višní na ozdobu

1 PL kryštálového cukru

50-100g mliečnej čokolády

Postup prípravy:

V hrnci nechajte opražiť 170g kryštálového cukru, no nespravte z neho karamel, len ho mierne opečte, aby chytil farbu. Zalejte ho studeným mliekom a miešajte, kým nevznikne tekutý karamel. Doňho namáčajte po jednom piškóty a ukladajte ich na dno tortovej formy tak, ako vydá priestor. Podstatné je, aby bolo dno pevné.

Želatínu si namočte v miske podľa návodu na balíčku a nechajte ju v nej približne 10 minút. Medzitým si vyšľahajte šľahačku. Do misky dajte maslo izbovej teploty a vyšľahajte ho spolu s práškovým cukrom. Zmiešajte maslo so šľahačkou, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Všetko spolu dobre vymiešajte a na záver pridajte želatínu. Celkom na záver do bieleho krému pridajte višne nakrájané na polovičky a nalejte zmes na prvú vrstvu piškót.

Potom namočte do karamelu ďalšie piškóty a spravte tak tri vrstvy. Medzi každú vrstvu piškót dajte rovnakú vrstvu smotanovej plnky. Tortu nechajte v chladničke tuhnúť minimálne cez noc, ideálne však 24 hodín. Na druhý deň si roztopte mliečnu čokoládu a stuhnutú tortu ňou polejte. Vrch torty ozdobte čerstvými višňami. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), preparatedevis.ro

Chutil ti tento recept?

komentárov

x