Nepečená tvarohová torta

Loading...
(0 / 5)

Netradičná chuť spojenia tvarohu, arašidov, kukuričných lupienkov a medu vám vyčarí na perách šťastný úsmev skôr, než stihnete dožuť prvé sústo. Tento fantastický zákusok je ideálny na rodinné oslavy, kde sa nemusí brať ohľad na chute detí a farebnosť všetkého, čo je na stole.

Budete potrebovať:

250g kukuričných lupienkov

2 PL medu

1kg jemného tvarohu

4 vajcia

200ml mlieka

4 PL kukuričného škrobu

150g práškového cukru

140g masla

110g arašidov

Postup prípravy:

Kukuričné vločky poriadne rozmeľte alebo ich pobúchajte vo vrecku klepáčom na mäso. Zmiešajte 60g masla a med a zahrejte ich v hrnci, aby sa spojili. Do tejto hmoty pridajte rozdrvené vločky, všetko dôkladne premiešajte. Na dno tortovej formy vylejte polovicu zmesi a dajte ju zachladiť do chladničky. Tvaroh zmiešajte s vajíčkami. Samostatne vymiešajte kukuričný škrob a mlieko. Potom rozpustite v hrnci 80g masla a cukor a potom pomaly pridajte tvarohovú zmes. Zamiešajte, no dbajte, aby sa zmes len ohriala, nie varila. Potom pridajte zmes škrobu a mlieka. Až teraz začnite variť, kým vám nevznikne hustý puding. Do zmesi nasypte arašidy. Môžete ich dať celé, alebo posekať na menšie kúsky. Krém odložte ochladiť a potom polovicu množstva nalejte na zachladený medovo-kukuričný korpus. Na vrch tvarohovo-arašidového krému dajte zvyšok medovo-kukuričnej zmesi a opäť vylejte zvyšok krému. Odošlite tortu na noc do chladničky a ráno podávajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: wikimediasovkusom.ru (M)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x