Nepečená smotanová torta

Loading...
(5 / 5)

Máte radi klasický medovník, no nemáte toľko času, aby ste ho doma pripravili? Tradičné zákusky dnes dajme bokom a vyskúšajme niečo rýchlejšie a jednoduchšie. Tento koláčik nepotrebuje žiadne pečenie. Stačí ho navrstviť a nechať dobre vychladiť v chladničke.

Budeme potrebovať:

  • 250 gramov maslových keksov
  • 220 gramov hnedého cukru
  • 500 gramov kyslej smotany
  • 200 gramov masla
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Vajíčka si rozbijeme do misky, pridáme 150 gramov cukru a vanilkový cukor. Vymiešame a dáme nad paru. Pridáme kyslú smotanu a miešame, kým nám nevznikne hustý krém. Ak by hmota nehustla, môžeme pridať trošku škrobu alebo za lyžičku múky.
  • Keď je krém hustejší, odstavíme ho z vodného kúpeľa a občas miešame, kým nemá letnú teplotu. Vtedy pridáme 50 gramov masla a miešame, kým sa nerozpustí. Na misku dáme potravinovú fóliu a krém dáme do chladničky.
  • Maslo, cukor a sušienky si rozmixujeme na jemnú hmotu a vysypeme ju na suchú panvicu, kde sušienky mierne opražíme. teraz si vyberieme štvorcový menší plech a na spodok dáme jednu vrstvu sušienok a dobre popritláčame. Potom navrstvíme krém, potom opäť sušienky a takto vrstvíme tak, aby bola posledná vrstva krémová. Ak vám ostanú nejaké sušienky, môžete ich dať na vrch ako ozdobu, prípadne nastrúhať čokoládu alebo posypať krém kakaom.
  • Koláč dajte minimálne na noc do chladničky, aby sušienky dobre navlhli. Bude sa trochu ťažšie naberať, preto je ideálne vrstviť ho aj do jednotlivých menších formičiek, ak ich máte po ruke. Na záver môžete ku koláčiku servírovať aj čerstvé ovocie alebo šľahačku. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x