Nepečená smotanová torta s piškótami

(5 / 5)

Toto je asi tá najvďačnejšia nepečená torta, aká kedy vznikla. Príprava surovín a postup sú úplne jednoduché a tortu stačí nechať niekoľko hodín postáť v chladničke a môžete sa do nej pustiť. Upozorňujeme, že jeden kúsok vám stačiť nebude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lula (@lulalitchi) on

Na smotanovú piškótovú tortu budeme potrebovať:

  • balíček piškót
  • 500 gramov kyslej smotany
  • jahody alebo iné ovocie
  • granko
  • cukor

Smotanovú tortu pripravíme nasledovne:

  • Vyberieme si okrúhlu formu alebo misu, kde na spodok naukladáme piškóty. V miske si smotanu zmiešame s cukrom, ja pridávam od oka tak, aby nebola príliš sladká a stále trošku kyslastá. Na piškóty dáme vrstvu smotany, na smotanu ovocie a opäť vrstvu piškót. Takto vrstvíme, až kým sa nám neminú suroviny.
  • Na vrch môžeme posypať grankom, prípadne granko nasypte aj na každú smotanovú vrstvu. Ak chcete, namiesto smotany pokojne použite biely alebo ovocný jogurt. Tortu uložíme do chladničky, aby sa nám dobre vychladila a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x