Nepečená smotanová torta s čučoriedkami

Loading...
(0 / 5)

Máte radi nepečené dezerty? Práve teraz je na ne ten najlepší čas. Počas teplých dní vás osviežia, sú plné ovocia a nie sú ťažké. Ozdobiť ich môžete aj jahodami alebo iným ovocím. Klasika, ktorej nikto neodolá a túto tortu majú radi naozaj všetci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silvia Haringová (@silvia.haringova) on

Na nepečenú smotanovú tortu budeme potrebovať:

  • balíček piškót
  • 500 gramov kyslej smotany
  • čučoriedky
  • vanilkový cukor
  • granko
  • cukor
  • 1 šľahačka
  • 1 stužovač

Smotanovú tortu pripravíme nasledovne:

  • Vyberieme si okrúhlu formu alebo misu, kde na spodok naukladáme piškóty. V miske si smotanu zmiešame s cukrom, ja pridávam od oka tak, aby nebola príliš sladká a stále trošku kyslastá. Pridáme aj vanilkový cukor. Na piškóty dáme vrstvu smotany, na smotanu čučoriedky  a opäť vrstvu piškót. Takto vrstvíme, až kým sa nám neminú suroviny. Celú tortu nakoniec potrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, pekne aj po bokoch.
  • Na vrch môžeme posypať grankom, prípadne granko nasypte aj na každú smotanovú vrstvu. Ak chcete, namiesto smotany pokojne použite biely alebo ovocný jogurt.  Tortu uložíme do chladničky, aby sa nám dobre vychladila a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M. (foto Facebook Gabriela F.)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x