Rýchla čokoládová torta poteší každého. Ideálne sa hodí na oslavy, posedenia, no aj v prípade, že máte chuť na niečo dobré a sladké, no nechce sa vám ísť do cukrárne. Prineste si domov krásne vône kakaa, orechov a čokolády.
Budeme potrebovať:
Cesto:
8o gramov sušienok
40 gramov mletých orechov
10 gramov kakaa
20 gramov rozpusteného masla
60 gramov práškového cukru
1 lyžička rumu
2-3 lyžice mlieka
Krém:
200 gramov tmavej čokolády
3,5 dl smotany na šľahanie
30 gramov cukru
30 gramov masla
Postup:
- V miske si zmiešajte všetky ingrediencie, ktoré sú potrebné na vznik cesta. Všetko dôkladne premiešajte, pokojne aj metličkovým mixérom. Vzniknúť by vám mala hustejšia hmota. Cesto dáme do tortovej formy alebo na plech. Dobre utlačíme, keďže sa torta nepečie.
- Keď je cesto hotové, môžete pokračovať prípravou plnky. Do hrnca nalejte 1,5 dl smotany spolu s čokoládou, cukrom a maslom. Nechajte poriadne všetko roztopiť a následne môžete hrniec odstrániť z ohňa a krém nechajte vychladnúť.
- Zostávajúce 2 dl smotany vyšľahajte na hustú šľahačku a primiešajte do krému. Takto pripravený krém navrstvite na cesto a nechajte dobre stuhnúť. Na vrch môžete postrúhať čokoládu pokojne aj v kombinácii biela a tmavá. Dobrú chuť.
Gabriela, receptneked.hu