600g kyslej smotany
250g sušienok
20g želatíny
1 balíček oranžovej želatíny
3 pomaranče
130g cukru
1 balíček vanilkového cukru
Želatínu si zalejeme horúcou vodou a necháme, nech zväčší svoj objem. Necháme vychladnúť.
Nadrobíme si sušienky na menšie kúsky. Pomaranče očistíme a takisto nakrájame na kocky, alebo na mesiačiky. Odložíme nabok.
V mise zatiaľ zmiešame kyslú smotanu, cukor a vanilku a pridáme vychladnutú želatínu.
Na dno tortovej formy si vysypeme sušienky a zalejeme ich tvarohovou zmesou. Trochu premiešame, ale nie veľmi, aby sušienky naďalej ostali v spodnej časti zmesi. Na vrch tejto zmesi naukladáme kúsky čerstvého pomaranča. Pripravíme si oranžovú želatínu a po vychladnutí ňou zalejeme pomaranče na vrchu torty. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Všetky tieto dezerty sú také jednoduché, že pokaziť ich nemôže ani úplný začiatočník. Uvidíte, že nielen skvele vyzerajú, ale úžasne chutia. Vyskúšate ich? Dajte nám vedieť v komentároch.
zdroj: takprosto.cc