Pomaly nám prichádza leto a s ním aj teplo. V tomto období túžime po ľahkých a sviežich dezertoch, najlepšie priamo z chladničky. Príprava práve tejto pochúťky je jednoduchá a pomerne rýchla. Zaručene si na nej pochutí celá vaša rodina.
Na korpus:
25 dkg Bebe keksov
1,5 dl mlieka
2 PL cukru
0,5 dl rumu alebo 1 PL rumovej esencie
0,5 dl kávy
Na krém:
3 balíčky karamelového pudingu
1 L mlieka
0,5 L smotany na šľahanie
135 g čokolády
Keksy ponamáčame do mlieka s cukrom, kávou a rumom, pričom dbáme na to, aby sa nám nerozmočili.
Stredne veľký plech s vysokými stenami vyložíme nemočenými keksami.
Karamelový puding s pridaným cukrom uvaríme nahusto a ešte teplý ho vylejeme na keksy.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a 3/4 z neho vylejeme na už vychladnutý puding.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnnej rúre (alebo iným spôsobom) a zmiešame so šľahačkou, ktorá nám zvýšila.
Koláč necháme na noc stuhnúť v chladničke.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu