Nepečená, hroznová torta

Loading...
(5 / 5)

Potrebujeme:

700g kyslej smotany

300g sušienok

sušené ovocie podľa chuti (hrozienka, marhule, brusnice,…)

1 mliečna čokoláda

25g čírej želatíny

1 balíček zelenej želatíny

1 PL cukru

150ml horúcej vody

čerstvé hrozno

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Číru želatínu zalejeme horúcou vodou a počkáme kým zväčší svoj objem. Medzitým si rozdrvíme sušienky. V inej miske si zmiešame smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme do nej vlažnú želatínu. Necháme zachladiť do chladničky a medzitým si nasekáme kúsky čokolády, ktoré zmiešame so sušeným ovocím. Keď nám smotanová zmes trochu vychladla, zmiešame ju so sušienkami, čokoládou a sušeným ovocím.

Na vrch zmesi poukladáme bobule hrozna. Pripravíme si zelenú želatínu a zalejeme ňou hrozno. Tortu dáme do chladničky poriadne stuhnúť.

zdroj: takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x