Nepečená čokoládovo-tvarohová torta

(5 / 5)

Blížia sa Veľkonočné sviatky, čas, kedy sa pečie mnoho koláčov rôznych druhov. Ak chcete potešiť kúpačov aj niečím iným, ako tradičnými koláčmi a čokoládovými vajíčkami, vyskúšajte túto nepečenú čokoládovú tortu. Nebudete potrebovať veľa ingrediencií na jej prípravu a dokonca ju stihnete urobiť aj za pár minút.

Na čokoládovú tortu budeme potrebovať:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zuzanna Menhart (@rubia_von_menhart) on

Cesto:

  • 200 g čokoládových sušienok
  • 4 lyžice masla

Plnka:

  • 1 kg roztierateľného tvarohu
  • 400 g čokolády (výber je na vás odporúčame však horkú)
  • 1 šálka práškového cukru

Poleva:

  • 100 g horkej čokolády
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice smotany

Čokoládovú tortu si pripravíme nasledovne:

  • Na začiatok si pripravte jednoduché cesto. Všetky sušienky dajte do jedného hrubšieho sáčku, ktorý poriadne zavrite. Keď je zavretý, valčekom po ňom prechádzajte až kým sušienky nie sú úplne rozdrvené. Nakoniec k nim pridajte v miske 2 lyžice masla a poriadne premiešajte. Výslednú hmotu uložte na spodok formy.
  • Tvaroh vyberte z chladničky cca pol hodinu pred robením koláča, aby získal izbovú teplotu. Keď má tvaroh izbovú teplotu, zmiešajte ho s práškovým cukrom. Potom pridajte k zmesi roztopenú čokoládu a premiešajte. Tvarohovú hmotu navrstvíme na sušienky a na vrch príde už len čokoládová poleva. Koláč si necháme stuhnúť a môžeme podávať spolu so šľahačkou alebo ovocím.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x