Veľkonočné sviatky sú čas, kedy sa pečie mnoho koláčov rôznych druhov. Ak chcete rodinu potešiť aj niečím iným, ako tradičnými koláčmi a čokoládovými vajíčkami, vyskúšajte túto nepečenú čokoládovú tortu. Nebudete potrebovať veľa ingrediencií na jej prípravu a dokonca ju stihnete urobiť aj za pár minút.
Na čokoládovú tortu budeme potrebovať:
Cesto:
- 200 g čokoládových sušienok
- 4 lyžice masla
Plnka:
- 1 kg roztierateľného tvarohu
- 400 g čokolády (výber je na vás odporúčame však horkú)
- 1 šálka práškového cukru
Poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice smotany
Čokoládovú tortu si pripravíme nasledovne:
- Na začiatok si pripravte jednoduché cesto. Všetky sušienky dajte do jedného hrubšieho sáčku, ktorý poriadne zavrite. Keď je zavretý, valčekom po ňom prechádzajte až kým sušienky nie sú úplne rozdrvené. Nakoniec k nim pridajte v miske 2 lyžice masla a poriadne premiešajte. Výslednú hmotu uložte na spodok formy.
- Tvaroh vyberte z chladničky cca pol hodinu pred robením koláča, aby získal izbovú teplotu. Keď má tvaroh izbovú teplotu, zmiešajte ho s práškovým cukrom. Potom pridajte k zmesi roztopenú čokoládu a premiešajte. Tvarohovú hmotu navrstvíme na sušienky a na vrch príde už len čokoládová poleva. Koláč si necháme stuhnúť a môžeme podávať spolu so šľahačkou alebo ovocím.
Gabriela