Nepečená čokoládová torta

(2 / 5)

Máte radi čokoládové dezerty, ktoré nemusíte piecť? V lete úplný ideál. Dne si pripravíme čokoládovú tortu, ktorú môžete urobiť aj v zdravšej verzii. Stačí vymeniť pár ingrediencií a na svete máte fitness verziu, ktorú si zamilujú všetci, keďže nikomu sa nechce do plaviek priberať. Ak chcete, do krému pokojne pridajte napríklad čučoriedky a na vrch môžete urobiť aj čokoládovú polevu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sensi_mila_vanilla on

Budeme potrebovať:

Na korpus

  • 200 gramov orechov
  • 2 PL medu

Krém

  • 2 avokáda
  • 30 gramov nutelly
  • 1 pomaranč
  • 4 PL kakaa
  • 4 PL medu
  • 30 gramov masla alebo kokosového oleja

Postup:

Orechy si rozmixujeme najemno v mixéri a pridáme 2 lyžice medu. Ak je potrebné, pridáme aj lyžicu kokosového oleja. Vytvoríme si hustejšie orechové cesto, ktoré vtlačíme do formy. Krém si pripravíme jednoducho. Do mixéra vložíme nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča, ošúpané avokáda, nutellu, kakao, med a maslo alebo kokosový olej. Pustíme mixér a vyšľaháme si krém. Ten navrstvíme na orechový korpus a koláč vložíme do chladničky aspoň na dve-3 hodiny, ideálne na celú noc. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x