Všetci milujú nepečené torty, to je jasné. Dajú sa ľahko a rýchlo pripraviť a sú ideálne, keď máte zrazu chuť na niečo sladké. Tento recept na čokoládovú nepečenú tortu s keksíkmi spĺňa všetky tieto požiadavky. Recept na tento koláč sa len tak neodmieta, preto som sa rozhodla, že sa oň s vami podelím.
Keď som tento koláč piekla na svoje narodeniny a pohostila ním návštevu, nevedeli si ho vynachváliť. Na prvý krát sa mi perfektne vydaril, ale to mohlo byť aj preto, že jeho príprava je naozaj jednoduchá. Zrejme neexistuje spôsob, ako túto tortu pokaziť. Veď posúďte sami.
Budete potrebovať:
800 gramov sušienok, čajového pečiva
1 šálka nasekaných vlašských orechov
1 šálka cukru
1/2 šálky kakaa
240 ml vody
150 gramov masla
Na čokoládovú polevu:
1/2 šálky smotany na šľahanie
120 gramov horkej čokolády
trochu orechov na ozdobu
Do veľkej (naozaj veľkej) misky si na kúsky polámte sušienky. Na panvici si na jemnom ohni trochu opražte nasekané vlašské orechy a následne ich pridajte k sušienkam.
Cukor v hrnci zmiešajte s kakaom a po troškách pridávajte vodu. Keď vám vznikne tekutá kakaová hmota, pridajte maslo a priveďte do varu. Kakaovú zmes varte približne 7 až 8 minút a následne ju nechajte za občasného miešania vychladnúť. Môžete pridať aj vanilkový extrakt.
Kakaovú zmes vylejte na sušienky s orechmi a celé to spolu dobre premiešajte. Zmes vysypte do formy a dobre popritláčajte. Pomôžte si lyžicou. Formu vložte na hodinu do chladničky.
V smotane si roztopte čokoládu na polevu a vylejte ju na tortu. Tortu chlaďte ďalšie 3 až 4 hodiny. Na záver posypte okraje trochou posekaných orechov a môžete podávať. Výsledok stojí naozaj za to.
K tomuto receptu prikladám aj video a už keď tortu zbadáte, budete si ju naozaj chcieť okamžite pripraviť. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com