Nekysnuté pagáče bez tuku

Loading...
(5 / 5)

Chystá sa k vám návšteva, ktorá o sebe dala vedieť na poslednú chvíľu? Alebo by ste si jednoducho rada pochutnala na niečom lahodnom, no na sladké nemáte chuť? Recept na nekysnuté pagáče je (nielen) v týchto prípadoch skvelou voľbou. Vďaka jednoduchosti a rýchlosti prípravy týchto nekysnutých pochúťok sa na ne môžete začať tešiť už teraz! 

receptik.interez.sk/wp-content/uploads/2018/02/tentok.jpg“ alt=““ width=“750″ height=“1000″ /> Foto: receptik.interez.sk/Kaja

Budete potrebovať:

Na pagáče

400 g špaldovej múky

200 g kyslej smotany

200 g údeného syra

150 g nivy

8 PL olivového oleja

2 žĺtky

1 prášok do pečiva

1 cibuľu

štipku soli

Na potretie

1 žĺtok

Na posypanie

syr

Postup:

Na troške olivového oleja opražte cibuľu dozlatista. V miske zmiešajte múku, smotanu, žĺtky, najemno postrúhaný syr, olej, prášok do pečiva a soľ. Pridajte opraženú cibuľku a vypracujte cesto. Cesto si rozdeľte na dve časti. Najskôr budete pracovať s jednou polovicou, potom s druhou.

Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, nastrúhajte naň nivu, zrolujte ho a nakrájajte na trojuholníky. Pagáče ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec ich potrite žĺtkom zmiešaným s trochou vody a posypte syrom postrúhaným nahrubo.

Pečte 15-20 minút na 180 °C. Dobrú chuť!

Katuš

Chutil ti tento recept?

komentárov

x