Chystá sa k vám návšteva, ktorá o sebe dala vedieť na poslednú chvíľu? Alebo by ste si jednoducho rada pochutnala na niečom lahodnom, no na sladké nemáte chuť? Recept na nekysnuté pagáče je (nielen) v týchto prípadoch skvelou voľbou. Vďaka jednoduchosti a rýchlosti prípravy týchto nekysnutých pochúťok sa na ne môžete začať tešiť už teraz!
Na pagáče
400 g špaldovej múky
200 g kyslej smotany
200 g údeného syra
150 g nivy
8 PL olivového oleja
2 žĺtky
1 prášok do pečiva
1 cibuľu
štipku soli
Na potretie
1 žĺtok
Na posypanie
syr
Na troške olivového oleja opražte cibuľu dozlatista. V miske zmiešajte múku, smotanu, žĺtky, najemno postrúhaný syr, olej, prášok do pečiva a soľ. Pridajte opraženú cibuľku a vypracujte cesto. Cesto si rozdeľte na dve časti. Najskôr budete pracovať s jednou polovicou, potom s druhou.
Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, nastrúhajte naň nivu, zrolujte ho a nakrájajte na trojuholníky. Pagáče ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec ich potrite žĺtkom zmiešaným s trochou vody a posypte syrom postrúhaným nahrubo.
Pečte 15-20 minút na 180 °C. Dobrú chuť!
Katuš