Nakladané uhorky s kapustou

Loading...
(0 / 5)

Som človek, ktorý miluje uhorkové šaláty, kapustové šaláty, vlastne šaláty vo všeobecnosti. Vždy sa snažím mať doma zavarených viac druhov kompótov a rôzne čalamády, aby sme mali k obedu pestrý výber. Keď som našla tento recept, hneď som ho vyskúšala a musím odporúčať.

Budeme potrebovať:

1,5 kg uhoriek

1 kg papriky

1 kg cibule

5 kg kapusty

Zálievka:

3 dl octu

30 dkg cukru

20 dkg soli

5 čajových lyžičiek kyseliny citrónovej

5 čajových lyžičiek borkénu

Postup:

Uhorky nastrúhame na tenké plátky. Kapustu nastrúhame, alebo nakrájame tiež na tenké „rezance“, cibuľu a papriku nakrájame nadrobno. Všetky suroviny premiešame a zalejeme pripraveným nálevom.

szekimama.blogspot.sk

Ešte raz poriadne premiešame a následne naplníme do pohárov, ktoré dôkladne uzavrieme a dáme sterilizovať. Potom poháre vyberieme z hrnca a teplé ich poukladáme dole viečkom. Necháme cca hodinu postáť. Následne si pripravíme starú deku (ja používam starý koberec), poháre do nej zabalíme hore viečkom a necháme odstáť 24 hodín. Potom si môžete poháre uložiť do špajze k ostatným zaváraninám.

Hovorí sa, že je lepšie jesť radšej ročné uhorky, ako tie, ktoré sme zavarili hneď a ja sa toho držím stále. Preto si čalamádu nechajte odstáť aspoň niekoľko mesiacov, aby sa chute poriadne prepojili. Nestane sa však nič, ak ju otvoríte aj skôr.

zdroj: babskeveci.sk, (Katka), szekimama

Chutil ti tento recept?

komentárov

x