Najšťavnatejšie kuracie fašírky

(1 / 5)

Garantujeme vám, že jemnejšie fašírky ste ešte nejedli. Sú neuveriteľne šťavnaté a nadýchané ako pena. Túto chuť, vôňu a konzistenciu získate vďaka nasledujúcemu špeciálnemu postupu. Pripravte si kuracie fašírky, ktoré nemajú konkurenciu.

Vďaka mixovaniu budú lahodne jemné, cuketa im dodá šťavnatosť a so snehom z bielkov sú krásne nadýchané. Pridajte bylinky a korenie a rozvoňajú vám celý domov. Toto je ten najlepší recept na fašírky, ktorým nik neodolá.

Budeme potrebovať:

1 cibuľa

4 kuracie prsia

2 strúčiky cesnaku

1/2 väčšej cukety

hrsť petržlenovej vňate

čerstvá pažítka alebo zelená časť jarnej cibuľky

1 lyžica škrobu

1 až 2 vajcia

soľ a čierne korenie podľa chuti

trochu sušeného oregana a bazalky

1 čajová lyžička majoránky

strúhanka na obalenie

trochu strúhaného syra (nemusí byť)

Postup:

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Následne ho nahádžeme do mixéra a rozmixujeme na jemnú, trochu mazľavejšiu hmotu. Masu z kuracieho mäsa si dáme do misky. Očistíme si cibuľu a strúčiky cesnaku a vhodíme ich do mixéra. Pridáme k nim zelenú cibuľku alebo pažítku, čerstvú petržlenovú vňať a všetko vymixujeme na rovnako hladkú a jemnú zmes. Tú potom pridáme k rozmixovanému mäsu a zamiešame. Cuketu si nastrúhame na strúhadle aj so šupou a trošku posolíme. Necháme ju chvíľku postáť, aby pustila šťavu, ktorú potom vyžmýkame. Nastrúhanú cuketu potom pridáme k ostatným ingredienciám a zamiešame. pridáme soľ, čierne korenie, bazalku, oregano, majorán a znovu všetko dôkladne zamiešame. Potom si pripravíme vajce (ak je menšie, tak 2), ktoré si oddelíme na bielok a žĺtok. Bielok vyšľaháme na sneh a žĺtok na nadýchanú svetlú hmotu. Najprv v mäsovej zmesi zapracujeme žĺtok, zamiešame a potom pridáme aj bielkový sneh. Na základe hustoty potom pridáme ešte trochu škrobu, aby sme mali kompaktnú zmes. Môžeme pridať aj trošku strúhaného syra, ktorý fašírky lepšie spojí, dodá im chuť a urobí ich ešte šťavnatejšími.

Následne z hmoty formujeme fašírky a obaľujeme ich v strúhanke. Môžeme ich smažiť na rozpálenom oleji z každej strany, alebo si prichystať zdravšiu verziu. Obalené fašírky naukladáme na papier na pečenie a potrieme olejom pomocou kuchynského štetca. Potom ich pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút. Následne ich môžeme otočiť, pridáme teplotu asi na 220 stupňov a dopekáme, pokiaľ nemajú zlato-hnedú farbu a chrumkavý povrch.

Podávame s prílohou podľa chuti. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x