Najlepšie linecké cesto

(2 / 5)

S príchodom prvých decembrových dní začíname pomaly, ale isto tráviť v našich kuchyniach stále viac a viac času. Naše domovy sa vďaka predvianočnému vypekaniu postupne rozvoňajú typickými arómami. Každá gazdinká má v dostatočnom predstihu naplánované, akou sladkou dobrotou poteší svoju rodinu a blízkych. V zozname určite nesmie chýbať linecké pečivo, bez ktorého si už Vianoce ani nevieme predstaviť. Pozrite sa spolu s nami na tradičný recept, vďaka ktorému si upečiete najlepšie linecké koláčiky na svete. 

Budeme potrebovať:

500g hladkej múky

150g práškového cukru

1 palmarín

1 vajce

1 vanilínový cukortelegraph.co.uk

Postup:

Z cukru, palmarínu, múky, vajíčka a vanilínového cukru vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, malo by byť trochu hrubšie, než klasické.

Formičkami vykrojené koláčiky ukladáme na vymastený plech, upečené potierame lekvárom podľa vašej chuti a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým. Hotové koláčiky by mali odstáť približne tri dni. Dobrú chuť.

(Lucia Taňkošová)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x