Najlepšia hokkaido polievka z pečenej zeleniny

Loading...
(1 / 5)

Máte chuť na krémovú zdravú polievku a doma máte hokkaido tekvicu? Navaríte ju bez problémov a len so základnými surovinami. Najlepšie ju dochutí cesnak, čili a bylinky. Zahusťujem ju kokosovým mliekom, potom je krémová a viac jej netreba. Plná vitamínov, ktoré sa teraz potrebujeme ako soľ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lifestyle~Training~Inspiration (@maja_lifestylecoach) on

Na hokkaido polievku z pečenej zeleniny budeme potrebovať:

  • 1 menšiu hokkaido tekvicu
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • bylinky (oregano, tymián, koriander, bazalku-podľa chuti)
  • soľ a korenie
  • čili
  • kokosové mlieko
  • citrónovú šťavu podľa chuti

Postup:

  • Tekvicu si ošúpeme, vydlabeme a nakrájame. Rovnako ošúpeme mrkvu a cibuľu. Malé kocky dáme na plech a upečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.
  • Zeleninu dáme do hrnca a zalejeme vodou alebo vývarom. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pretlačený cesnak a dochucujeme. Pridáme citrónovú šťavu, čili, soľ a korenie. Na záver aj čerstvé alebo sušené bylinky.
  • Dáme variť a počkáme, kým nám polievka zovrie. Na záver pridávame trochu kokosovej smotany, prípadne ovsenej, mandľovej alebo aj klasickej. Ochutnáme, ak je potrebné dochutíme a môžeme podávať. Najlepšie chutí so strúhaným parmezánom alebo krutónmi. Kto chce, môže pridať aj opražené tekvicové semienka. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x