Najlepší recept na nepečenú, piškótovo jahodovú tortu

Loading...
(5 / 5)

Jarné zákusky sa často pýšia tým, že sú nepečené a s čerstvým ovocím. Áno, milujeme to všetci. Najmä kombináciu tvarohu a čerstvých jahôd, ktorým neodolá takmer nikto. Takéto dezerty sa dajú pripravovať na sto spôsobov a my vám teraz ukážeme jeden menej tradičný.

Obrátený jahodovo tvarohový dezert je absolútna jednotka pre jeho jednoduchú prípravu a fantastickú chuť. Navyše sa pripravuje naopak, ako sme zvyknutí. Tento postup spestrí nielen jeho realizáciu, ale aj tácku, na ktorej ho budete podávať. So zatuhnutou želatínou vyzerá naozaj fantasticky.

Budeme potrebovať:

250g čerstvých jahôd

2 balíčky červeného tortového želé

500g potučného tvarohu

8 PL kryštálového cukru

3 balíčky vanilkového cukru

1 balíček dlhých detských piškót

Postup prípravy:

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorej dno vystelieme potravinovou fóliou. Na ňu naukladáme nakrájané jahody.

extremesilverblog.com

Podľa návodu na obale si pripravíme červené tortové želé a jahody ním zalejeme.

extremesilverblog.com
extremesilverblog.com

Dáme stuhnúť do chladničky. V miske si zatiaľ dôkladne vymiešame tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom.

extremesilverblog.com
extremesilverblog.com

Keď máme želé celkom stuhnuté, opatrne naň tvaroh uložíme a zarovnáme.

extremesilverblog.com
extremesilverblog.com

Navrch naukladáme detské piškóty a opäť prikryjeme potravinovou fóliou.

extremesilverblog.com

Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Pred podávaním zložíme potravinovú fóliu z vrchnej časti a misku vyklopíme tak, aby nám jahody ostali na vrchu. Samozrejme, aj z nich potravinovú fóliu odstránime. Prajeme dobrú chuť!

extremesilverblog.com

zdroj: babskeveci.sk (Monika), extremesilverblog.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x