Najlepší pudingový krém

Loading...
(2 / 5)

Nie je ťažký, je krémový, hladký a dobre drží v každom zákusku. Či už robíte tortu alebo krémešku, tento krém stojí za to. Skúste si pripraviť napríklad len korpus, na ktorý ho nalejete. Nemusí to byť nič zložité, postačí maslo a rozdrvené sušienky. Na vrch už len ovocie alebo postrúhaná čokoláda. Po vytuhnutí budete mať na stole geniálnu dobrotu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MňamRecepty (@mnam_recepty) on

Na Pudingový krém budeme potrebovať:

  • 1 liter mlieka
  • 10 ČL cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 žĺtky
  • 2 kopcovité lyžice hladkej múky
  • 2 Zlaté klasy
  • 100 gramov masla

Postup:

  • Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, Zlaté klasy, žĺtka a premiešame. Zahustíme múkou a varíme, kým nám krém nezačne hustnúť. Keď má požadovanú hustotu, odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
  • Do teplého ale nie horúceho krému zašľaháme maslo a krém necháme vychladnúť s tým, že ho občas premiešame. Plníme pláty, vylejeme na tortu alebo urobíme napríklad mini koláčiky, ktoré krémom naplníme. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x