Nie je ťažký, je krémový, hladký a dobre drží v každom zákusku. Či už robíte tortu alebo krémešku, tento krém stojí za to. Skúste si pripraviť napríklad len korpus, na ktorý ho nalejete. Nemusí to byť nič zložité, postačí maslo a rozdrvené sušienky. Na vrch už len ovocie alebo postrúhaná čokoláda. Po vytuhnutí budete mať na stole geniálnu dobrotu.
Na Pudingový krém budeme potrebovať:
- 1 liter mlieka
- 10 ČL cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 žĺtky
- 2 kopcovité lyžice hladkej múky
- 2 Zlaté klasy
- 100 gramov masla
Postup:
- Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor, Zlaté klasy, žĺtka a premiešame. Zahustíme múkou a varíme, kým nám krém nezačne hustnúť. Keď má požadovanú hustotu, odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
- Do teplého ale nie horúceho krému zašľaháme maslo a krém necháme vychladnúť s tým, že ho občas premiešame. Plníme pláty, vylejeme na tortu alebo urobíme napríklad mini koláčiky, ktoré krémom naplníme. Dobrú chuť.