Keďže grilovacia sezóna je oficiálne zahájená a vy sa začínate tešiť na víkendové poobedia a večery trávené v spoločnosti vašej rodiny a priateľov, ktoré bude spríjemňovať lahodná aróma grilovaného mäsa, syra, pečených klobások a podobných dobrôt, mali by ste začať premýšľať aj nad prílohami k týmto sýtym jedlám. Predtým, než si prisadnete na dvor k ostatným účastníkom grilovačky, si nachystajte ešte pár surovín a pripravte im vynikajúci šalát, ktorý sa perfektne hodí nielen ku grilovaným dobrotám, ale rovnako i k haruli, nedeľnému obedu či ako samostatná ľahká večera.
2 šalátové uhorky
1,5-2 balenia zelených olív
1,5 balenia šalátového syra (napr. balkánsky alebo grécky syr)
ľadový šalát
5 paradajok
2 papriky
jarnú cibuľku (5 vňatí)
olivový olej
Paradajky, papriku a šalátové uhorky nakrájajte na malé kocky a suroviny dávajte postupne do veľkej misy. Pridajte na polovicu alebo na štvrtiny nakrájané olivy a nakrájané vňate z jarnej cibuľky. Potom pridajte nakrájané listy ľadového šalátu a nakoniec narežte na kocky aj šalátový syr. Suroviny v mise poriadne premiešajte. Na úplný záver šalát polejte trochou olivového oleja. Znova premiešajte a nechajte odstáť v chladničke približne 10 minút. Prajeme vám dobú chuť!
Katuš