Najlepší čokoládový zákusok

(3 / 5)

I keď nás v posledných dňoch teší horúce letné počasie a čoraz viac pripravujeme len ľahké a ovocné dezerty je čas na miernu zmenu. Pripravili sme si pre vás recept na geniálny čokoládový koláč, ktorý je veľmi osviežujúci a pritom tak lahodný! Jeho základom je tmavá čokoláda a jemný mliečny krém, po ktorom sa budete doslov zalizovať!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viki (@viiki_pu) on

Budeme potrebovať:

  • 8 vajíčok
  • trošku soli
  • 2 lyžice kakaa
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 3 lyžice cukru
  • 130 g polohrubej múky
  • 560 ml mlieka
  • 20 g vanilkového cukru
  • 150 g tmavej čokolády

Postup:

  • Príprava tohto zákusku sa môže zdať zo začiatku veľmi zložitá, no nenechajte sa odradiť. V hlbokej miske zmiešajte 6 žĺtkov spolu s cukrom. V samostatnej miske zmiešajte 6 bielkov so štipkou soli. Keď je sneh hotový, zľahka ho zmiešajte so žĺtkami. Do takto pripravenej zmesi postupne a pomaly pridávajte preosiatu múku(100 g) spolu s kakaom.
  • Hotové cesto nalejte na plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie a pečte približne 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Kým sa cesto pečie, pripravte si mliečny krém. Zmiešajte v malom hrnci dve vajíčka spolu s 30 g múky. Do zmesi nalejte 500 ml studeného mlieka. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  • V samostatnej miske si zmiešajte 220 g zmäknutého masla spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Keď je zmes hotová postupne ju pridávajte do mliečnej hmoty. Hotový krém teraz môžete naniesť na vychladnutý upečený korpus.
  • Nakoniec pripravte už len čokoládovú polevu. Zmiešajte v samostatnom hrnci čokoládu, zvyšné mlieko a maslo. Nechajte poriadne rozpustiť vo vodnom kúpeli a následne zmesou polejte koláč. Koláč nechajte vychladnúť, pokojne aj v chladničke. Dobrú chuť.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x