Nadýchaný karamelový koláč

Loading...
(3 / 5)

Babička Negra – takto bizarne sa volá miestna pochúťka z moldavskej kuchyne. Podáva sa na svadbách, oslavách, krstinách, ale aj počas detských prázdnin. Jednoducho vždy a všade, pretože je kulinárskym zážitkom, na ktorý nezabudnete. Neveríte? Takéto nadýchané cesto ste v živote nejedli!

Budete potrebovať:

10 vajec

300 g práškového cukru

200 ml slnečnicového oleja

250 ml kefíru

500 ml mlieka

25 ml vodky

1 PL sódy bikarbóny

30 g masla

2 PL strúhanky

2 šálky polohrubej múky

Postup prípravy:

Vo väčšej miske si preosejte múku, prášok do pečiva a pridajte cukor. Prilejte slnečnicový olej a všetko dobre premiešajte. Po premiešaní pomaly vlievajte kefír a po ňom mlieko. Nakoniec všetko vyšľahajte ručným šľahačom, aby v ceste neostali hrudky.

sovkusom.ru

V inej miske si vyšľahajte celé vajíčka. Za stáleho šľahania ich prilejte k cestu a na záver prilejte vodku. Cesto by malo mať tekutú konzistenciu, približne ako cesto na palacinky. Na rozdiel od palacinkového, toto cesto je veľmi penové a vzdušné.

sovkusom.ru

Primerane veľký pekáč si vymastite maslom a vysypte strúhankou. Rúru si predhrejte na 200 stupňov a pečte približne 1 hodinu aj 45 minút. Potom teplotu znížte na 100 stupňov a pečte ďalšiu 1 hodinu a 30 minút.

sovkusom.ru

Mierne sladké cesto s príchuťou karamelu si zamilujete. Takisto jeho poréznu štruktúru, ktorá z neho robí doslova obláčik v ústach. Podávajte s ovocím a šľahačkou, alebo s jemným pudingom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x