Tento koláč je skvostom talianskej domácej pekárne. Tentoraz však nie je nadýchané cesto, ale plnka! Lahodná čokoládová chuť sa výrazne dopĺňa s jemným smotanovým syrom mascarpone a ricottou. Talianske zákusky vždy stáli za to a tento je jeden z tých dostupnejších aj pre nás. Nielen cenovo, ale aj realizačne. Je jednoduchý a bude vám chutiť ako v pravej talianskej cukrárničke.
200g mascarpone
200g ricotty
100g práškového cukru
100g horkej čokolády, alebo čokoládových lupienkov
400g masových sušienok
4-5 PL kakaa
200g masla
Ako prvé si pripravte krém. Zmiešajte ricottu, mascarpone, cukor a čokoládové lupienky, alebo čokoládu postrúhanú na hrubom strúhadle, aby vám vznikli veľké čokoládové hobliny. Zmes miešajte, kým nevznikne hustý, no hladký krém. Ten potom odložte na pár minút do chladničky, kým si nepripravíte sušienkové cesto.
Sušienky si rozdvrte, zmiešajte s kakaom a maslom. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie až za okraje. Na dno aj na okraje zatlačte sušienkové cesto. Potom do neho vylejte krém a na vrch opäť dajte sušienky. Ak krém nie je tuhý, pokojne ich môžete na vrch len vysypať.
Rúru si predhrejte na 180 stupňov a koláč v nej pečte približne 25 minút. Po vybratí z rúry nechajte koláč dobre vychladnúť, až potom ho opatrne krájajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), giallozafferano.it