Vianočné a predvianočné obdobie sa jednoznačne spája s výborným, ale zároveň aj celkom nezdravým a ťažkým jedlom. Preto je fajn, keď ho prestriedate s niečím zdravým, ako je napríklad mrkvový perkelt.
- 10 kusov mrkvy
- 3 menšie cibule
- sójová omáčka
- olivový olej
- čierne korenie
- biele korenie
- soľ
- drvená rasca
- koriander
- vajíčko
- Očistíme si a nakrájame cibuľu, ktorú opečieme na olivovom oleji. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu. Dusíme, potom osolíme a okoreníme.
- Po podusení a občasnom miešaní pridáme sójovú omáčku, pridáme trochu vody podľa potreby a varíme prikryté asi 15 minút.
- Potom si uvaríme vajíčko, s ktorým perkelt podávame. Ak nemáte radi vajíčko, môžete si dať aj tvrdý syr.