Morčacie prsia na zelenine

(5 / 5)

Máte chuť na niečo zdravé? Ak idete pripravovať morčacie prsia, prípadne kuracie prsia, najlepšia kombinácia je so zeleninou. Do tela tak dostanete bielkoviny, vitamíny, minerály a ostatné telu prospešné látky. Najvhodnejšie je použiť anglickú zeleninu, no pod mäso môžete dať naozaj hocičo od cukety až po brokolicu alebo hrachové lusky.

Budeme potrebovať:

500 gramov morčacích pŕs

soľ a korenie

1/2 ČL kurkumy

sladká paprika

oregano

mletá rasca

2 PL olivového oleja

1 balenie mrazenej zeleniny, prípadne čerstvú mrkvu, karfiol a brokolicu

bataty

1/2 čili papričky

rozmarín

1 PL masla

bazalka

citrónová kôra a šťava

Postup:

Morčacie mäso si najskôr umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na klasické rezne. Ochutíme ich soľou, korením a koreninami a pridáme olivový olej. V marináde ich necháme pokojne cez noc.

Zeleninu si očistíme a nakrájame, prípadne rozmrazíme. Zmiešame ju s olivovým olejom, soľou, korením a čili papričkou, ktorú sme nakrájali. Očistíme si bataty a nakrájame ich na mesiačiky. Zemiaky si ochutíme rovnako ako zeleninu. Pripravíme si plech na pečenie a zeleninu dáme naspodok.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Ako prvé pečieme bataty osamote asi 15 minút. Potom k nim pridávame zeleninu a na záver aj morčacie mäso. Celé to pečieme ešte 20-25 minút. Na záver na mäso pridáme nasekanú bazalku a podávame pokvapkané citrónom a posypané citrónovou kôrou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x