Vynikajúci recept, na ktorý som narazila len nedávno. Marinované morčacie mäsko, ktoré je po upečení šťavnaté práve vďaka jogurtu. Mäso môžete marinovať 5 minút ale napríklad aj cez noc. Čim dlhšie, tým lepšie. Hlavnou zložkou je biely jogurt, prípadne môžete vyskúšať aj kyslú smotanu. Potom stačí už len vložiť do rúry a chutný obed alebo večera sú na stole.
1 kg morčacích pŕs
1 veľký biely jogurt
kôra z jedného citróna
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica horčice
soľ a čierne korenie podľa chuti
Morčacie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, no nie úplne malé. Vložíme ich do misky a zalejeme jogurtom. Pridáme citrónovú kôru, cesnak, horčicu a môžeme aj nejakú bylinku. Osolíme a okoreníme podľa chutí. Mäsko necháme marinovať cez noc.
Na druhý deň si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a mäso pečieme na papieri na pečenie približne 30-45 minút, záleží podľa rúry. Ja si k tomuto mäsu pripravujem grilovanú maslovú cuketu, prípadne opekané zemiaky a zeleninový šalát. Dobrú chuť.
(Lucia M.), sovkusom.ru