Čo v lete poteší viac, ako dobrá grilovačka s tými správnymi ľuďmi? A k takej neodmysliteľne patria chutné špízy, ktoré vás naladia na tú správnu nôtu. S lahodnou a chrumkavou grilovanou zeleninkou, ktorá nemôže chýbať na každej správnej garden party, si spríjemníte deň aj náladu.
400g morčacích pŕs
2 červené papriky
2 žlté papriky
1 červenú cibuľu
1 bielu cibuľu
12 šampiňónov
12 cherry paradajok
Morčacie mäso si umyte a narežte na väčšie kocky. Zeleninu umyte, cibule a šampiňóny očistite a všetko nakrájajte na približne rovnaké kúsky. Nekrájajte len cherry paradajky a menšie kúsky šampiňónov. Tie môžete nechať v celosti.
Špajdle na špízy si namočte, aby sa zelenina jednoduchšie navliekala. Ako prvé dávajte červenú cibuľu, potom oba druhy papriky, za nimi mäso a špízy ukončite vždy paprikou a cibuľou, lebo tie držia tvar a špízy sa budú ľahšie sťahovať zo špajdlí.
Pred grilovaním potrite špízy vašou obľúbenou marinádou, v ktorej bude, samozrejme, aj olej. Opekajte špízy zo všetkých strán, kým zelenina nezačne byť zvrchu chrumkavá. Morčacie mäso je hotové na silnom teple za pár minút, preto sa nemusíte báť, že by ste ho museli grilovať pridlho. Podávajte s dobrým jogurtovo cesnakovým dresingom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), preparatedevis.ro