Mleté mäso 5-krát inak

Loading...
(2.5 / 5)

Mleté mäso je bežnou súčasťou každej svetovej kuchyne, no v našich končinách sme najviac zvyknutý na bravčové, hovädzie, kuracie a zriedka i králičie mäso. Po jeho zomletí získame surovinu, z ktorej vieme vyčariť fantastické pokrmy. Poznáte však triky, ako chuť mäsa vylepšiť a dotiahnuť z neho pripravené jedlá do dokonalosti? Nasledujúce rady vám iste pomôžu.

Ako pripraviť mleté mäso tak, aby bolo čo najlahodnejšie? Dá sa predísť rozpadávajúcim sa fašírkam? Je dobré miešať králičie a hovädzie mäso dohromady? Aj na tieto otázky nájdete odpovede v nasledujúcom článku.

Mleté hovädzie mäso

sovkusom.ru

Mleté hovädzie mäso môžeme kvalitatívne a viac-menej aj chuťovo porovnávať s teľacím. Ak chcete docieliť lepšiu chuť a sviežejšie mäso, pridajte k nemu jablko. Na 600 g mäsa postačí jedno stredne veľké jablko. jablko nastrúhajte na strúhadle a primiešajte k mäsu. Ak si mäso meliete na mlynčeku, odporúča sa ho premlieť dva krát. Je oveľa jemnejšie a chutnejšie.

sovkusom.ru

Ak chcete pripraviť mleté hovädzie ako fašírky do hamburgerov alebo ho len tak v podobe „placiek“ ugrilovať, je najlepšie pridať k nemu tuk. Zmiešajte si 200 až 300 gramov mäsa, pridajte k nemu polievkovú lyžicu masla, polievkovú lyžicu bravčovej masti, 2 lyžice olivového oleja a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Poriadne zmes vymieste a vytvarujte placky. Grilujte ako obvykle.

Mleté kuracie mäso

sovkusom.ru

Kuracie mäso zvykne byť samo o sebe príliš suché, preto je dobré ho skombinovať napríklad s paradajkovou šťavou. Postačí vám 50 ml na 500 g kuracieho mäsa, ktoré s pradajkovou šťavou dobre premiešajte. Kuracie mäso je skvelou možnosťou, ako sa pohrať s dochucovaním rôznymi koreninami a bylinkami. Výborne sa k nemu hodí kari, oregano, rozmarín alebo klasická červená paprika a čierne korenie.

Mleté bravčové mäso

sovkusom.ru

Fašírky z mletého bravčového mäsa sa zvyknú rozpadávať a nedržia dobre pokope. Preto je možné, že budete musieť pridávať ďalšie vajcia. Vyskúšajte však tento trik: nastrúhajte jeden zemiak na strúhadle (na hrubo) a zmiešajte ho s 500 g mletého mäsa. Poriadne premiešajte a zo zmesi vytvárajte požadované tvary.

Miešanie mletého mäsa

sovkusom.ru

Zmiešať rôzne druhy mletého mäsa je skvelý nápad najmä, ak sa chystáte pripravovať hamburgery. Pri niektorých druhoch mäsa si však treba dávať pozor, keďže s iným mäsom netvoria práve najlepšiu kombináciu. Napríklad jahňacina je najchutnejšia čistá, bravčové mäso je skvelé po zmiešaní s hovädzinou a jemnejšie králičie mäso najradšej zmiešajte s kuracím.

Mleté ryby

sovkusom.ru

Ak chcete vylepšiť chuť rybacina, primiešajte k mletému rybaciemu mäsu trošku citrónovej šťavy zriedenej s vodou. Rybie mäso je skvelé v podobe fašírok, kde môžete pridať rôzne druhy zeleniny.

Pri najbližšom spracovaní mletého mäsa stavte na tieto triky a rozhodne neoľutujete.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x