Pri tomto recepte je dôležité, aby sme mladé zemiaky nechali minimálne hodinku marinovať. Ak tak urobíte, tento recept si obľúbite. Keď si len predstavíte provensálske korenie alebo bylinky, hneď sa vám z tej vône zatočí hlava. Tento recept sa rokmi pretvoril a ľudia ho priviedli k dokonalosti. Dokonca sa časom pridala aj jedna ingrediencia, v ktorej sa väčšinou marinuje len mäso. Uhádnete, ktorá?
450 gramov mladých zemiakov
350 ml piva
2 PL masla
soľ a korenie
provensálske korenie
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame. Šupku môžeme ponechať. Do misky si nalejeme pivo, pridáme koreniny a zemiaky vložíme dnu. Dáme ich do chladničky a necháme marinovať. Čím dlhšie ich necháme ponorené v marináde, tým budú chutnejšie. Pečieme ich na 180 stupňov asi 25 až 30 minút. Pred podávaním pridáme maslo a dobre ich premiešame. Dobrú chuť.
Lucia M.