Minútová omáčka na cestoviny

(5 / 5)

Hľadáte minútkovú omáčku na cestoviny, do ktorej nejde maslo, múka ani smotana? Vyskúšať môžete túto, kde je hlavnou ingredienciou karfiol. Možno si poviete, že je to zvláštna ingrediencia, no kto nevyskúšal, nevie. Podávať ju môžete na cestoviny, k mäsu ale aj s ryžou, ako krémové rizoto napríklad s hubami. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zahida A. Khan (@sexiechef) on

Na krémovú omáčku budeme potrebovať:

  • 1 karfiol
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1/2 hrnčeka parmezánu
  • 1/2 hrnčeka vývaru
  • soľ a korenie
  • trošku čili

Krémovú omáčku si pripravíme nasledovne:

  • Karfiol si rozdelíme na jednotlivé hlavičky a dáme si ho uvariť do osolenej vody. Keď je mäkký, vodu scedíme a karfiol necháme vychladnúť. Následne ho v mixéri rozmixujeme na hladkú kašu.
  • Pridáme vývar, pretlačený cesnak, parmezán a môžeme pridať aj nejaké čerstvé bylinky. Premixujeme a vylejeme do panvice. Dochutíme soľou a korením a omáčku ešte trošku povaríme. Podávame ju s cestovinami, prípadne si ju môžeme uskladniť v chladničke alebo v mrazničke. Dobrú chuť.

Lucia M., pinchofyum.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x