Mexický guláš

(5 / 5)

Mäso na mexický spôsob majú radi najmä muži, pretože ide o pikantnejšie jedlo, kde sa spájajú rôzne výrazné chute. Ak ho budete variť aj deťom, čili papričku vynechajte, nech si potom guláš každý dochutí štipľavým na tanieri. Podávať ho môžete s ryžou ale aj knedľou. Obľúbené jedlo, ktoré sa často objavuje aj na obedovom menu. Máte chuť? Postupujte podla tohto receptu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomáš Melicherčík (@tomas_melichercik) on

Na Mexický guláš budeme potrebovať:

  • 300 gramov mäsa na guláš (bravčové alebo hovädzie)
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 100 ml červeného vína
  • 2 paradajky
  • 1 čili paprička
  • 200 gramov červenej fazule z konzervy
  • petržlenová vňať alebo tymian

Postup:

  • Mäso si nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľku. Za stáleho miešania opražíme. Pridáme mäso, cesnak a korenie. Posypeme paprikou, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave, kým sa nezačne mäso trochu pripaľovať.
  • Potom pridáme pretlak a podlievame vínom, ak je potrebné, pridáme trochu vody. Prádáme aj nakrájané paradajky, kto chce aj papriku a v tomto momente aj čili. Mäso dusíme, kým nie je mäkké, rovnako aj zelenina.
  • Fazuľu nasypeme do guláša, keď už je hotový, premiešame a necháme zovrieť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou, posypané vňatkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x