Medvedie labky

(1 / 5)

Recept na medové labky u nás každé vianoce ožíva. Vždy, keď som ich doma pripravila, každý, kto prišiel na návštevu si odomňa pýtal recept. Nečudujem sa. Takto ich pripravovala moja babička, moja mamina a dnes aj ja. Vyskúšate?

Budeme potrebovať:

500 gramov hladkej múky

250 gramov hery

30 gramov bravčovej masti

140 gramov práškového cukru

1 vajíčko

1 žĺtok

150-200 gramov pomletých vlašských orechov

Postup:

V miske si vymiešame všetky suroviny do hutného cesta. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odstáť v chladničke. Medzitým si pripravíme formičky, ktoré musia byť úplne čisté a suché. Cesto nemusíme vaľkať, len ho povtláčame do formičiek. Nemusíme ich ani vymastiť maslom. Formičky dáme na plechu do vyhriatej rúry na 200 stupňov a teplotu hneď znížime asi na 170. Keď sú dopečené, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Z formičiek vypadávajú samé. Na záver ich obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť.

 Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x