Medvedie labky

(1 / 5)

Recept na medové labky u nás každé vianoce ožíva. Vždy, keď som ich doma pripravila, každý, kto prišiel na návštevu si odomňa pýtal recept. Nečudujem sa. Takto ich pripravovala moja babička, moja mamina a dnes aj ja. Vyskúšate?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gretka (@lejdy_g) on

Budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 250 gramov hery
  • 30 gramov bravčovej masti
  • 140 gramov práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • 150-200 gramov pomletých vlašských orechov

Postup:

  • V miske si vymiešame všetky suroviny do hutného cesta. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odstáť v chladničke. Medzitým si pripravíme formičky, ktoré musia byť úplne čisté a suché.
  • Cesto nemusíme vaľkať, len ho povtláčame do formičiek. Nemusíme ich ani vymastiť maslom. Formičky dáme na plechu do vyhriatej rúry na 200 stupňov a teplotu hneď znížime asi na 170.
  • Keď sú dopečené, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Z formičiek vypadávajú samé. Na záver ich obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť.

 Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x