Medovo-škoricové rezy

Loading...
(4.5 / 5)

Med a škorica je jednoducho úžasná kombinácia chutí, ktoré sa k sebe dokonale hodia. Zákusok pripravený z týchto surovín je skutočnou lahôdkou, ktorú by ste si nemali nechať ujsť. Už po prvom súste si budete istá, že túto dobrotu rozhodne stojí za to zaradiť k obľúbeným receptom. Je vhodný na oslavu, k poobednej kávičke alebo len tak, pre maškrtné jazýčky. Varujeme vás, po tomto koláči sa len tak zapráši.

healthline.com

Medovo-škoricové rezy sú klasikou, ktorá by nemala chýbať v žiadnom receptári. Jemný pudingový krém a sladké mäkučké cesto sú garanciou úspechu. Obľúbia si ho dospelí i deti a vám „prischne“ status najlepšej cukrárky.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

40 dkg hladkej múky

10 dkg práškového cukru

5 dkg masla (alebo margarínu)

2 vajcia

3 polievkové lyžice medu

2 polievkové lyžice kakaa

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

1 čajová lyžička mletej škorice

Na krém:

2 balíčky vanilkového pudingu

6 dl mlieka

15 dkg práškového cukru

25 dkg masla (alebo margarínu)

1 balenie vanilkového cukru

1 čajová lyžička mletej škorice

Na polevu:

5 dkg práškového cukru

4 dkg kakaa

0,5 dl mlieka

Postup:

Na sporáku si začneme roztápať maslo. Pridáme k nemu med a práškový cukor a všetko dôkladne miešame. Hrniec odstavíme zo sporáka a keď masa trocha vychladne, pridáme vajcia, škoricu a kakao. Všetky suroviny by sa mali dôkladne spojiť. Následne si vymiešame hladkú múku s lyžičkou sódy bikarbóny. Do tejto zmesi lyžicou postupne pridávame medovú hmotu a začíname miesiť cesto. Mali by sme vypracovať tvárnu a nelepivú hmotu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie (môžeme ho rozdeliť na tri menšie bochníčky) a uložíme do chladničky. Necháme chladiť približne hodinu.

Kým sa cesto chladí, pripravíme si krém, ktorý budeme natierať na medové pláty. Mlieko pomaly zohrievame v hrnci a prisypeme vanilkový puding zmiešaný s práškovým a vanilkovým cukrom. Puding necháme chvíľu postáť, kým mierne nevychladne. Následne, ešte do teplého pudingu, pridáme zmäknuté maslo so škoricou. Vytvoríme tak lahodnú krémovú plnku.

Cesto, ktoré sme vybrali z chladničky rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na papieri na pečenie na plát, ktorý má približne 26 x 30 cm. Rúru zapneme na 180 stupňov a medové cesto v nej pečieme asi 5 minút na papieri na pečenie. Cesto je pred pečením potrebné popichať vidličkou. Po upečení počkáme, kým cesto nevychladne. Následne naň natierame krém a prikrývame ďalšou vrstvou cesta. Na posledný plát natrieme polevu.

Tú si pripravíme zmiešaním práškového cukru, kakaa a trochy mlieka. Tieto suroviny chvíľu miešame na sporáku a následne touto čokoládovou zmesou polejeme zákusok. Necháme chladiť a následne krájame.

nosalty.hu

Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x