Veľakrát sa nám stane, že chceme svoju rodinu potešiť skvelým zákuskom, ale došli nám nápady a občas aj chuť skúšať niečo nové. Našli sme pre vás fantastický zákusok, ktorý si obľúbite nielen vy, ale aj všetci vaši priatelia.
Tento recept je nie len jendoduchý, ale aj veľmi chutný. Nepotrebujete naň príliš veľa surovín a väčšinou sa všetky nachádzajú vždy u vás doma.
5 dkg masla
45 g múky
2 polievkové lyžice medu
18 g práškového cukru
2 vajcia
2 polievkové lyžice kakaa
1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
1 čajovú lyžičku škorice
štipku soli
3 balenia vanilkového pudingu
6 dl mlieka
300 ml smotany
20 g masla
18 g práškového cukru
Maslo si roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme med, vajcia, cukor a kakao.
Preosejeme si múku, do ktorej pridáme škoricu, soľ a sódu bikarbónu. Túto zmes potom pridáme do vychladnutého masla s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto.
Cesto rozdelíme na tri časti a dáme odstáť do chladničky aspoň na 30 minút.
Pripravíme si formu, v ktorej budeme piecť zakúsok a vložíme do nej papier na pečenie.
Cesto vyberieme z chladničky a každý kus rozvaľkáme na veľkosť formy tak, aby bolo vysoké asi 1 cm. Forma by mala mať rozmer aspoň 30×20 cm.
Pripravené cesto dáme na plech. Pečieme asi 10 minút pri teplote 180 stupňov celzia.
Upečené cesto necháme cez noc poriadne vychladnúť. Aby nám cez noc cesto nestvrdlo, posypeme ho troškou práškového cukru.
Najprv si uvarte vanilkový puding. Zmiešajte všetky tri balenia pudingu s 1,5 dl mlieka. Poriadne premiešajte a za stáleho miešania pridávajte do vriaceho mlieka, až kým vám nevznikne hustý puding.
Ešte do horúceho pudingu pridajte kyslú smotanu. Puding potom odložte a nechajte poriadne vychladnúť.
Maslo a práškový cukor vymiešajte do peny a následne pridajte do vychladnutého pudingu. Všetko poriadne zmiešajte tak, aby vám vznikol jemný krém.
Keď máte pripravený krém, môžete ho začať nanášať na upečené cesto. Najskôr na jednu vrstvu, potom na druhú. Druhú vrstvu krému potom prikryte poslednou treťou časťou upečeného cesta a posypte práškovým cukrom.
Tento recept je naozaj vynikajúci a nie veľmi náročný. Určite ho doma vyskúšajte a dajte nám vedieť, ako vám chutil. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Marianna), nosalty.hu