Slovenský národ je známy svojou láskou k mäsu. Práve preto sme si pre vás pripravili recept na netradičný bochník. Hlavnou ingredienciu je samozrejme mleté mäso a paradajková omáčka, ktorá dodá receptu zvláštnu, no jedinečnú chuť. Do tohto receptu môžete však použiť čokoľvek. Pokiaľ sa rozhodnete kombinovať ho so syrom alebo vajíčkami nič nepokazíte. Stačí len pridať lahodnú prílohu a máte hotový obed ako z reštaurácie. Navyše môžete ním pohostiť aj kúpačov na Veľkú noc.
Na roládu budeme potrebovať:
- 800 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo zmes)
- soľ
- 100 g šampiňónov
- 150 g mozzarelly
- čierne korenie
- 2 lyžice strúhaného tvrdého syra
- petržlen
Postup:
- V jednej väčšej miske si zmiešajte mäso, šampiňóny, soľ a čierne korenie. Následne pridajte strúhaný syr, petržlen a poriadne premiešajte.
- Takto pripravenú zmes rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie. Navrch poukladajte nakrájanú mozzarellu, ktorá sa po upečení roztopí.
- Nakoniec len mäso zrolujte a nechajte ho v papieri na pečenie. Dôležité je aby mozzarella počas pečenia nevytiekla. Pečte pri teplote 180 stupňov cca 40-45 minút. Keď je mäsko upečené nechajte ho vychladnúť a vložte na 2 hodiny do chladničky. Podávame so zemiakmi alebo zeleninou.
Foto: instagram, Gabriela