Mäso v lístkovom ceste

Loading...
(4 / 5)

Bravčovina so zemiakmi. Klasika, ktorá nikdy nesklame. Alebo predsa? Dobrá kamarátka sa mi posťažovala, že jej manžel prevracia oči nad touto klasickou rýchlou večerou, ktorú mu pripravuje vždy raz do týždňa. Preto sa pokúsila o niečo nové a predsa veľmi podobné, a stretlo sa to s obrovským úspechom!

Mäsko v lístkovom ceste je ako nebíčko v papuľke, najmä ak vezmete do úvahy, že potrebujete pripraviť rýchlu, ľahkú a pritom výdatnú večeru pre svojho manžela. Výhodou tohto jedla je to, že chutí aj deckám, preto nemusíte variť na dve strany. Týmito lodičkami z lístkového cesta svojho drahého nielen dobre nakŕmite, ale aj potešíte.

Budete potrebovať:

1kg zemiakov

400g mäsa podľa chuti (hovädzie, bravčové, kuracie)

1 cibuľa

150g kyslých uhoriek

500g lístkového cesta

1 vajíčko

50g strúhaného tvrdého syra

Postup prípravy:

Zemiaky si očistite a nechajte ich uvariť tak, aby ste z nich potom vyšľahali pyré.

takprosto.cc

Mäso si narežte na tenšie slížiky, prípadne na menšie kocky. Osmažte mäso spolu s cibuľou na panvici.

takprosto.cc

Na menšie kúsky si nakrájajte aj kyslé uhorky.

takprosto.cc

Rozmrazené lístkové cesto si narežte na štyri diely a potom každý diel vyvaľkajte na väčší obdĺžnik. Do stredu každého obdĺžnika dajte najskôr porciu zemiakového pyré, naň osmažené mäso s cibuľkou a nakoniec kyslé uhorky. Po stranách cesta si urobte pozdĺžne rezy.

takprosto.cc

Zabaľte každú porciu tak, že rožky z jednej strany pretiahnete cez rez v ceste. Vytvoríte tak pekné plnené lodičky.

takprosto.cc

Tam, kde vám ostalo jedlo „odokryté“ nastrúhajte tvrdý syr a boky cesta potrite rozšľahaným vajíčkom.  Dajte piecť do rúry na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť!

takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x