Ak hľadáte jednoduchý recept na skvelé koláčiky k čaju alebo ku káve, ktoré potrebujete rýchlo pripraviť, tak pozorne čítajte. Veľakrát sa nám totiž stane, že k nám príde neohlásená návšteva a my práve nemáme nič napečené. Našli sme pre vás tento jednoduchý recept, ktorý je rýchly a potrebujete naň iba štyri prísady.
S týmto receptom ohúrite nie len svoju rodinu ale aj návštevu, ktorá prišla tak povediac nečakane a zastihla vás nepripravených.
200g masla
1 hrnček krupice
1 a 3/4 hrnčeka pšeničnej múky
1/2 ČL soli
Maslo si necháme zmäknúť pri izbovej teplote tak aby bolo dostatočne mäkké pre zapracovanie do cesta. Postupne primiešavame krupicu a soľ. Ak nechcete aby boli sušienky príliš slané, tak so soľou manipulujte opatrne. Polovica čajovej lyžičky pri tomto množstve múky úplne postačí.
Cesto dobre vypracujte aby bolo vláčne a postupne doň primiešavajte múku. Po dôkladnom miesení vám vznikne pevnejšia hmota, ktorú vytvarujte do gule.
Priprávíme si plech, na ktorý uložíme papier na pečenie a vysypeme ho múkou. Pri tomto by ste mali byť dôkladný, aby sa vám cesto nelepilo na papier. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra.
Ak máme cesto rozvaľkané, uložíme ho na pripravený plech. Dôkladne ho rozložíme tak, aby nám nevznikali nerovnomernosti.
Následne si cesto nakrájame na menšie štvorčeky, alebo na krúžky, podľa toho čo bude pre vás vhodnejšie.
Koláčiky pečieme v vopred predhriatej rúre pri teplote 180° C asi 25 minút do zlatista. A máte hotovo, koláčiky môžete ihneď podávať. Skvele sa k nim hodí lesné ovocie, med ale taktiež úplne postačí ak jednotlivé kúsky posypete práškovým cukrom.
Tento recept je naozaj veľmi rýchly ale zároveň aj veľmi chutný. Nebojte sa s ním experimentovať. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc
Ak sa vám nepozdáva tento recept, pretože doň nejde žiaden cukor, kľudne si ho môžete pridať. Stačí ak si na začiatku vymiešate olej s cukrom, ďalej iba pokračujte podľa receptu. Milovníci slaných receptov si taktiež prídu na svoje. Do cesta zapracujte viac soli a postrúhaného parmezánu a slanú pochúťku máte na svete.