Leto je obdobie chladených dezertov. Sú ľahké, ovocné a nemusíte sa v kuchyni trápiť so zdĺhavým pečením a prípravou ťažkých krémov. Najobľúbenejšia je samozrejme zmrzlina, no ak si radi pochutíte aj na nepečených dezertoch, táto tvarohová torta vás určite poteší.
200 ml mlieka
130 gramov masla
250 gramov mascarpone
70 gramov cukru
1 vanilkový cukor
10 gramov želatíny
5 PL vody
150 gramov jahôd
100 gramov banánov
čokoláda na ozdobu
Do misky si vložíme maslo izbovej teploty a mlieko. Pomocou mixéra šľaháme asi 5-7 minút, až kým nám nevznikne hladký krém. Hmotu nalejeme do nádoby a dáme na 20 minút do mrazničky.
Želatínu si pripravíme podľa návodu. Krém z mrazničky si zmiešame s mascarpone a vanilkovým cukrom. Pridáme cukor a zamiešame. Najlepší bude práškový, aby sa dobre rozpustil. Jahody si pokrájame na malé kocky. K mascarpone pridáme želatínu a dobre premiešame. K mascarpone primiešavame krém z mrazničky. Použijeme mixér a najvyššiu rýchlosť, ktorú postupne znižujeme. Ku krému môžeme primixovať aj pár jahôd. Nakoniec už len vareškou pridáme jahody a zamiešame. Hotovú hmotu dáme do tortovej formy a dáme ju do chladničky. Ak chcete, na spodok môžete dať rozmixované sušienky spojené s maslom ako korpus. Tortu necháme v chladničke minimálne 2-3 hodiny. Pred podávaním ju dozdobíme jahodami a nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť.
Lucia M.