Určite vám nemusíme predstavovať známy dezert Marlenka. Vynikajúci medový koláč si získal svojou chuťou naozaj mnohých. Na čo nedáme dopustiť, sú Marlenka guličky, ktoré prišli ako novinka po tom, čo koláč svojou chuťou zaujal. Zabudnite teda na klasické kokosové alebo čokoládové. Na sviatočnom stole tento rok môžete mať nefalšované Marlenka medové guličky, ktoré chutia famózne.
- 350 gramov medových plátov
- 8 PL vlašských orechov
- 1 Salko
- 170 gramov masla
- 1 PL medu
Postup:
- Medové pláty si v mixéri rozmixujeme na hladkú hmotu. Presypeme do misky a pridáme pomleté vlašské orechy. Všetko dobre premiešame a trošku si necháme v miske bokom.
- V tejto zmesi budeme obaľovať hotové guličky. K zvyšnému základu si pridáme maslo izbovej teploty a Salko spolu s medom. Ak chcete, pokojne pridajte aj trošku rumu alebo vaječného likéru.
- Hmotu si vymiešame a ak je redšia, pridáme viac orieškov alebo plátov, prípadne ak je hustejšia, dáme trošku vody. Rukami vypracujeme guličky a každú jednu obalíme v hmote, ktorú sme si na začiatku odložili. Guličky naukladáme do košíčkov a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
titulná fotografia: instagram/instagram, Lucia M.