Ako často pripravujete pečené kuracie stehná? Toto jedlo je pomerne časté, pretože nestojí tak veľa, je rýchle a chutí celej rodine. Čo je však rovnako dôležité ako kvalita mäsa je marináda. Správna marináda urobí naozaj veľa a aj obyčajné jedlo dokáže povýšiť na niečo viac. Dnes si pripravíme domácu marinádu, vďaka ktorej sa bude celá vaša rodina pri nedeľnom obede zalizovať.
2 lyžice oleja
4 lyžice kečupu (ostrého alebo sladkého)
4 lyžičky medu
sójová omáčka podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
cibuľa nakrájaná na kolieska
oregano
bazalka
soľ a korenie
Všetky suroviny si zmiešame v miske a každú časť kuraťa dobre namarinujeme. Ak to urobíte deň pred pečením, budú kuracie stehná ešte šťavnatejšie. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)