Makrónky sú jedným z najobľúbenejších dezertov! Môžu mať rôzne príchute a náplne a s týmto receptom sa môžete naozaj vyhrať. Dnes sme si pre vás pripravili malinové s bielou čokoládou, ktoré sú svieže a recept pochádza z Talianska. Táto metóda prípravy je o niečo jednoduchšia, pretože makrónky nemusia „ležať“ po dobu 30 minút pred pečením, čo môže mnohých odradiť.
Na pusinky
150 gramov mletých mandlí
150 gramov práškového cukru
4-5 lyžičiek malín, ktoré sú sušené, mleté a bez semienok
4 vaječné bielky
trošku ružového potravinárskeho farbiva
štipku soli
150 gramov cukru
38 ml vody
Na čokoládovo-malinovú náplň:
bielu čokoládu
150 g čerstvých alebo mrazených malín
2 polievkové lyžice cukru
1/3 šálky smotany na šľahanie
230 gramov bielej čokolády
4-5 lyžičiek malinovej sušenej hmoty
Najskôr si pripravíme čokoládovú náplň. Do malého hrnca si dáme cukor a maliny a privedieme za stáleho miešania k varu. Necháme povariť asi 5 minút a keď hmota trochu zhustne, odstavíme. Cez sitko potom malinovú zmes prepasírujeme, aby sme odstránili jadierka. Následne si zmiešame v hrnci prepasírované maliny, smotanu a bielu čokoládu. Opäť umiestnime na mierny plameň a topíme čokoládu. Pridáme malinový prášok a farbivo. Celú zmes prelejeme do misky a necháme vychladnúť.
Medzitým ako nám zmes chladne, pripravíme si cesto na pusinky. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov Celzia a pripravíme si papier na pečenie. S pomocou mixéra alebo kuchynského robota si spolu pomelieme mandle a práškový cukor. Preosejeme do malej misky. V inej miske si vyšľaháme dve bielka spolu s ružovým farbivom a pridáme ich po častiach k mandliam a cukru.
V miske si vyšľaháme ďalšie dva bielky so štipkou soli. V malom hrnci si zmiešame cukor a vodu a zohrievame až kým nám nevznikne sirupová konzistencia, ktorú vylejeme na vyšľahané bielky a dobre premiešame. Následne bielky zmiešame s mandľovou hmotou. Tento proces je lepšie odsledovať na videu, ktoré sa nachádza nižšie v článku.
Na plech vystlaný papierom na pečenie vytvoríme pomocou cukrárenskej fólie krúžky. S plechom trochu pobúchame o stôl aby sme odstránili vzduchové bubliny. Pečieme 20 až 24 minút. Pred tým, ako budeme makrónky plniť a spájať ich necháme trochu vychladnúť. Skladujeme ich pri izbovej teplote a najlepšie sú na druhý deň, preto by sme ich mali nechať odstáť. Dobrú chuť.
Pre lepšiu predstavu prikladáme aj videorecept s podrobným postupom. Verím, že sa Vám vydaria!
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com