Ak milujete mak ako ja, tak je tento recept ako stvorený pre vás. Jablko mu dodá šťavnatosť a mäkkosť. Samotný recept je nenáročný a obsahuje len jedno vajíčko. Spomenula som už, že príprava trvá len dve minúty?
1 vajíčko
10 dkg cukru
10 dkg polohrubej múky
1 veľká ČL sódy bikarbóny
10 dkg mletého maku
1 dl oleja
2,5 dl kyslej smotany
2 stredné jablká
Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a v miske zmiešame všetky prísady.
Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme na 180°C približne 30 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), hahopihe.receptneked.hu
Mak môžete nahradiť mletými orechmi alebo kakaovým práškom s pridaním múky.